الجمعة، 27 يناير 2012

سوفليه الموز

سوفليه الموز

سوفليه الموز



المقادير
2 ثمرة موز
2 كوب لبن
4 معالق كبيرة سكر
6 معالق كبيرة دقيق
6 بيضات
معلقة كبيرة زبدة
2 معلقة كبيرة سكر لوضعه في القوالب

الطريقة
1- سخني اللبن في وعاء على النار، لغاية ما يبدأ في الغليان وبعد كده ابعديه عن النار.

2- اخلطي الدقيق مع السكر وقلبيهم مع بعض كويس.

3- أحضري البيض وابدئي افصلي الصفار عن البياض.

4- اضربي صفار البيض بالمضرب الكهربي لغاية ما تلاقي إن لونه بقى أصفر باهت، وبعد كده ضيفيه على خليط الدقيق والسكر.

5- ضيفي قليل من اللبن الساخن على الخليط وقلبيه كويس، وبعد كده ضيفي الخليط كله على باقي اللبن، وحطي الخليط كله على نار متوسطة مع التقليب المستمر.

6- بعد لما تحسي إن الخليط تجانس مع بعضه ارفعيه من على النار وسيبيه على جنب لغاية ما يبرد.

7- في الوقت ده، اهرسي الموز كويس لغاية ما يبقى ناعم جداً، وبعد كده ضيفيه على الخليط اللي إنتِ عاملاه، وقلّبي كل المكوّنات مع بعضها كويس.

8- اضربي بياض البيض بالمضرب الكهربي كويس لغاية ما تلاقي إن حجمه زاد وبقى شبه الكريمة.

9- ضيفي بياض البيض بعد ما تضربيه على الخليط السابق، وقلّبي كويس وبالراحة جداً علشان تحافظي على الهواء اللي فيه.

10- أحضري القوالب اللي هتعملي فيها السوفليه، وادهنيها بالزبدة ورشي عليها سكر، وبعد كده ابدئي قسمي الخليط على القوالب، ودخليهم الفرن في درجة حرارة متوسطة، وسيبيهم في الفرن لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تحسي إنه استوى، وبعد كده طلعيه وقدميه على طول وبالهنا والشفا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق